Două decenii de experiență în apicultură,

produse de calitate și selecție atentă. Noi suntem familia care vă aduce….

Mierea Familiei

Să facem cunoștință...

S-au făcut 20 de ani de când simpla discuție pe care tatăl meu, mecanic fiind, o avea cu unul dintre clienți avea să schimbe viața întregii familii. Avea pe atunci propriul service auto, iar în spatele service-ului se găsea și subiectul discuției lor, mai exact o lizieră de salcâm care l-a intrigat pe client, om în etate care de altfel era și un apicultor de renume în zonă. Acesta i-a recomandat tatălui să pună doi stupi acolo și să își facă singur mierea pentru consumul propriu, lucru care chiar dacă inițial l-a cam speriat pe tata, l-a și făcut curios de experiență. Fără să stea prea mult pe gânduri, a cumpărat doi stupi și s-a trezit cu o noua ocupație pe lângă cea de mecanic, acum era un apicultor la început de drum. Tata nu avea dram de experiență cu albinele sau mierea, despre cunoștințe în felul în care îngrijești albinele nici nu poate fi vorba, a început de la zero, și-a urmat instinctul și tare bine a făcut.

Cu stupii cumpărați, dar încă goi, s-a apucat de citit și de vizitat stupii clientului în mod regulat, client care clar l-a îndrăgit pe tata pentru că o dată cu venirea primăverii, când salcâmii începeau să înflorească tata a cumpărat și prima familie de albine, o familie ce avea să ne îndulcească întreaga familie.

Noi copiii, am fost foarte încântați de idee și am început imediat să frecventăm service-ul zilnic, eram fascinați de bâzâitul albinelor și de munca lor asiduă. Nu la fel de încântați erau clienții care veneau să își repare mașinile, ne aducem aminte și acum grimasele pe care le făceau când intrau în curte și se trezeau întâmpinați de albinuțe. Norocul era că tata  a fost mereu priceput în ale comunicării și știa cum să îi facă să uite de zumzăitul din jurul urechilor, aceștia erau mai degrabă curioși la rândul lor de noua pasiune a lui tata și de rezultatul acestei aventuri.

Ne aducem aminte evoluția lucrurilor bine, tata termina munca și se spăla bine de tot pe mâini, își punea masca și fugea să vadă ce fac fetele lui, cum le alinta la fel cum o face și în ziua de azi. Multe lucruri nu înțelegea pe atunci, dar era fascinat de orice se întâmpla în interiorul stupului, aproapte la fel de fascinat cum eram noi să îl urmărim și să îi vedem bucuria pe față când lucra cu ele. Atunci am aflat ca și copii că albinele lucrează în mod organizat, că au o regină și că spre deosebire de ce părere ne făcusem noi până atunci, albinele nu atacă neprovocate. Au fost câteva luni pline. Pline de emoții, de muncă și de grijă avută de stupi, iar o dată cu terminarea perioadei salcâmului s-au dovedit a fi și foarte darnice cu noi… 3 kilograme de miere a reușit să strângă tata din prima lui experiență cu o familie de albine.

Acela a fost momentul în care tata, acum mult mai citit și documentat în domeniul apiculturii, a știut că nu vrea ca acesta să fie doar un hobby, și-a dorit să profeseze în domeniu. Vremurile erau grele, nu avea camioane sau metode moderne de îngrijire a albinelor dar și-a luat inima în dinți , a crescut numărul la patru familii de albine culegătoare cu care a și plecat în pastoral pentru prima dată. Camioane nu avea, dar o Dacia cu care să își facă treaba, da. Uite așa, cu supii pe portbagajul de pe acoperisul mașinii a ajuns la destinație.

Acesta este începutul poveștii noastre, de atunci multă vreme a trecut, multă miere am produs și multe lucruri am schimbat. Tata a cumpărat mai apoi un pavilion apicol, pavilion pe care pe parcursul anilor l-a populat cu un număr mare de albine. Nu s-a mulțumit cu ceea ce a învățat pe cont propriu și a început să călătorească, astfel a cunoscut foarte mulți apicultori și pasionați ai domeniului, printre ei și dl. Mateescu Gheorghe, fost profesor în biologie la acea vreme, apoi profesor de apicultură, alături de care a fost pentru mulți ani în pastoral. Prietenia cu dl Mateescu l-a ajutat să înțeleaga mai bine viața albinei și mai ales modurile prin care poți îngriji mai bine stupii și cum și-a dorit să aibă la rândul lui toate acreditările și diplomele pe care le poți avea ca apicultor, tata a absolvit și toate cursurile acestuia. Cu mândrie spunem că și noi, copiii, am pășit pe urmele lui absolvind cu brio aceleași cursuri, familia noastră fiind complet ”școlită” în ale albinelor.

Acesta a fost începutul poveștii noastre, poveste ce continuă și astăzi, când noi, copiii am preluat frâiele și ducem Mierea Familiei mai departe.  Deținem astăzi un pavilion și două camioane apicole cu care pe toată perioda anului călătorim în pastoral înca din perioada primăverii și până târziu în toamnă ,când aducem camioanele pe vatră, unde iernăm un număr de peste 200 familii de albine, în satul Boistea, din Comuna Căiuți.

Mierea Familiei

Am încercat și vom continua să încercăm să oferim clienților noștri cele mai facile metode a comanda produsele noastre. Dacă doriți să ne cunoașteți și în real, atunci vă așteptăm cu drag în PIAȚA AGROALIMENTARĂ ONEȘTI acolo unde avem punct de desfacere și unde ne găsiți în fiecare zi.

Dacă doriți să comandați din comfortul propriei case, acum aveți și această opțiune. Alături sunt câteva dintre cele mai vândute produse din online, lista completă de produse o puteți găsi pe pagina de Magazin.

Noi vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să vă bucurați de produsele noastre naturale 100%.

Fără albine omul ar mai putea trăi doar patru ani pe acest pământ. Ne bucurăm să ne jucăm rolul în prelungirea vieții planetei.

Susține-ne cumpărând local.

Ne găsești zilnic și în

Piața Agroalimentară Onești.